Целокупната бања: потенцијалот е оптимист

Со брзиот раст на економијата на Кина и проширување на побарувачката на пазарот, странски брендови санитарна опрема, исто така, влезе на домашниот пазар, а тие имаат поставено нивните место на домашните high-end пазарот. Во лицето на надворешна конкуренција, санитарна опрема претпријатија во Кина треба да се најде друг начин да почнат да размислуваат за тоа како да се создаде излез.
Подемот на странски брендови санитарна опрема освојувањето на национални брендови
Соочени со кризата предизвикана од страна на конкуренцијата на странските брендови санитарна опрема, меѓународни брендови санитарна опрема во градови во прв ред во Кина почна да се почувствува свежина и се сврте своето внимание кон пазарите на втората и третата ниво. Покрај тоа, тие брзо почна да се формулира соодветните маркетинг и продажба на стратегии за да се осигура дека на пазарот на прва линија не го изгуби, додека проширување на уделот на пазарот на пазарите на втората и третата ниво.
Сепак, политиката на регулирање и контрола на пазарот на недвижности во Кина доведе до континуирано намалување на high-end недвижности како што се куќи, како и недостатокот на продажбата на high-end комерцијални станови во прва и втора ниво градови, со влечење одредување на пазарот санитарна опрема high-end и предизвикува таа да се намалува. Во моментов, домашни познати брендови дома подобрување пресретнала high-end санитарна опрема пазар, кој има големо влијание врз меѓународните санитарни брендови опрема.
Во исто време, со брзиот развој на санитарна опрема индустрија во Кина, има познати домашни брендови како што се Вригли и Јиу Му. Многу high-end хотели и хотели почнаа да фрлаат hydrangea на домашните брендови со висок квалитет и ниска цена. Подемот на национални брендови е ограбен својствени позиција на меѓународни брендови санитарна опрема.


Време на мислењето: Јан-18-2019
WhatsApp Онлајн Chat!